LHL een plekje.jpg

De lancering van mijn roman LAAT HAAR LOS komt al dichterbij! Deze week leg ik de laatste hand aan het boek. Het verhaal begint waar mijn roman BEET eindigt: bij de dood van Elise en hoe het vanuit daar verder ging met Marjolein en de kinderen.

Ik heb bewust onze namen veranderd. Vooral vanwege de privacy van mijn kinderen. Maar zowel het verhaal van BEET als LAAT HAAR LOS is óns verhaal. En wat is het schrijven helpend geweest bij het rouwproces. In 2016, toen ik BEET schreef, was ik zo ver om terug te kijken op de periode voor Thérèses dood. Maar ik had niet in de gaten dat ik alles wat daarna kwam diep had weggestopt. Niet zeuren en doorgaan, dat was mijn houding. Mijn overlevingsstrategie om niet stil te hoeven staan bij wat ik eigenlijk voelde.

Met LAAT HAAR LOS krijgt ook dit deel van mijn leven eindelijk een plek. Door het op te schrijven was het alsof ik het allemaal weer opnieuw meemaakte. De eerste weken na Thérèses dood waarin ik het gevoel had alsof ik in de mist dwaalde. Ik verloor in een tijdsbestek van een paar weken Thérèse, ons huis, onze meubels en spullen, mijn geld en al onze foto’s en video’s. Op mijn twee kinderen na was ik alles kwijt. Ik was totaal ontheemd en kon niet anders dan rechtovereind blijven staan om voor mijn baby, mijn peuter en mijzelf weer een thuis te creëren. Aan rouwen kwam ik niet toe. Dat lukte pas afgelopen oktober, omdat nu eindelijk alles goed is. Er was tijd, er was ruimte en er was rust om mijn tranen te laten gaan.

Nu LAAT HAAR LOS bijna klaar is, kan ik deze afgelopen zeven jaar écht gaan afsluiten. Zodra ik de paperback of het e-book naar jullie, mijn lezers, kan opsturen en ‘m zelf in de kast kan schuiven, kan ik officieel zeggen: het is verwerkt! Het is goed zo. Ik voel mij gelukkig, dankbaar en licht, want de zwaarte in mijn leven is verdwenen. Ik ben klaar voor de toekomst! Met als eerste grote happening: de lancering van LAAT HAAR LOS op 25 maart. Wat een enorme mijlpaal!

Ik kijk ernaar uit. Jij ook?

Lieve groet,
Sietske Scholten

P.s.: Heb je de roman LAAT HAAR LOS nog niet besteld? Reserveer alvast jouw exemplaar, zodat jij op vrijdag 25 maart je paperback in je brievenbus of je e-book in je mailbox ontvangt. Kijk hier voor meer informatie

Of, nog leuker, bestel het verrassingspakket! Dan ontvang je een door mij gesigneerde paperback, het e-book én een speciaal voor dit boek ontworpen verrassing t.w.v. € 14,99. Je vindt 'm hier

Lees de vorige blog hier.


Meer lezen van Sietske Scholten?

Kijk hier voor alle boeken HE BEET en DSVE gratis producten.png