3BF1CC31-DFC4-40B9-AFFA-7A714060379A

Heb je meegekregen dat ik stil ben op mijn social media? Dat klopt. Ik post al even niets meer over mijzelf. Het lukte me niet. Mijn schrijven komt uit mijn diepste binnenste en is verbonden met alles om mij heen. Het is zo puur. Terwijl mijn posts die naar buiten kwamen juist gericht waren op commercie. Dat paste niet meer samen.

Het bracht mij in een spagaat met aan de ene kant het gecreëerde beeld van mij dat ik vast wilde houden, aan de andere kant mijn ware ik. Het werd een kloof dat steeds groter werd om te overbruggen. Delen wat er echt in mij leeft, helemaal open en vrij kunnen schrijven, dat is wat ik wil.

Maar het voelt zo ontzettend spannend om alle maskers die mij al die tijd hebben gediend te laten vallen. Façades die zich al vormden vanaf mijn vroegste vroeger en die mij tot kort geleden hielpen om mij staande te kunnen houden in deze wereld. Zo ben ik, dacht ik. Maar toen ik anderhalf jaar terug mijn blik naar binnen richtte, begon ik te ontdekken dat het laagjes zijn om mijn kern af te schermen van de buitenwereld.

En zodra ik het begon te zien, begon het ook te wringen om mijzelf anders voor te doen. Ik heb het nog een tijd volgehouden om het oude beeld te laten bestaan. Het voelt zo kwetsbaar om zonder de beschermingslaagjes mijzelf te gaan laten zien. Maar het oude past ook niet meer.

Daarom werd ik stil, zoekend naar een manier om hier op social media (maar eigenlijk ook in de hele buitenwereld) in lijn te zijn met wie ik werkelijk ben. Helemaal puur mijzelf. Echt. Eerlijk. En met een open hart. Ik wil daar niet meer tegen vechten of voor vluchten. Ik wil mijzelf niet meer verstoppen. Ik wil gewoon mijzelf zijn en ik wil heel graag met jullie delen wat er speelt in mijn leven, want er gebeurt ontzettend veel.

Zo zat ik twee dagen terug nog op een berg op Ibiza vanaf het uitkijkpunt te kijken naar de rotsformatie van het magische Es Vedra. Terwijl ik keek naar de golven die klotsend tegen de rotsformatie sloegen, dacht ik na over de nieuwe roman die ik samen met Winny Wolberink (https://www.instagram.com/winnywolberink/) schrijf. We kennen elkaar sinds afgelopen mei en in november heeft zij mij als schrijfster bij haar prachtige en impactvolle project gevraagd. Een project dat helemaal in lijn is met wie ik ben en waar ik voor sta. Dat kan ik alleen doen als ik mijn spagaat over de kloof ophef, al mijn maskers laat vallen en

definitief overstap naar de andere kant. De kant van mijn werkelijke ik.

Er is zoveel dat ik wil schrijven en er is zoveel dat ik jullie wil vertellen, hier op social media én in de boeken die gaan komen. Ik neem jullie heel graag mee mijn wereld in de komende tijd. ❤️

Lees de vorige blog hier.


Meer lezen van Sietske Scholten?

Kijk hier voor alle boeken BEET en LHL kopiëren