biopic.jpg

Sietske Scholten

Sinds 2017 staat Sietske Scholten met haar roman BEET in de top 10 van Bol.com best beoordeelde Nederlandstalige literaire romans. Deze nagenoeg autobiografische roman kreeg veel media-aandacht o.a. in Margriet, Vrouw Magazine en Telegraaf. Volgens de lovende kritieken kenmerkt BEET zich, net als Sietske’s andere boeken, door de meeslepende situaties en het ijzersterke plot.

Sietske baseerde de roman BEET op heftige ervaringen uit haar privéleven. Haar intense geschiedenis heeft haar talent versterkt om woorden te geven aan de meest uiteenlopende gevoelens. Met haar schrijfstijl laat ze de lezer in de huid kruipen van de personages en iedere emotie als levensecht ervaren.

Door haar opleiding als theaterdocent beheerst Sietske de kunst van het creëren van een goede verhaalstructuur. In Sietskes debuut DE FATALE UITWEG, die begin 2015 verscheen, gaat de hoofdpersoon, de door verdriet verscheurde Annemijn, op zoek naar de onbekende en spoorloos verdwenen dader van haar overleden dochter. De lezer volgt al gissend Annemijns pad langs de suggestieve verdachten tot de ontstellende waarheid Annemijn voor een onmetelijk groot dilemma stelt. Door de talloze onverwachte wendingen in het verhaal verrast Sietske de lezer keer op keer, wat zorgt voor een ongekend opdrijven van de spanning.

Met haar feilloze gevoel voor menselijke interactie wekt Sietske haar personages in ieder detail tot leven. Het maakt haar boeken ware pageturners. Zelfs in haar jonge personages leeft Sietske zich moeiteloos in door haar jarenlange ervaring als leerkracht in het basisonderwijs. Deze kwaliteit is duidelijk terug te vinden in haar literaire thriller DE SCHADUW VAN ELVIRA die eind 2015 werd gepubliceerd. In deze thriller gaat de lezer mee terug naar de jeugd van het hoofdpersonage Maura en haar tweelingzus Elvira om erachter te komen welk groot drama de zusjes uit elkaar dreef.

In 2015 begon Sietske met het dagelijks bloggen van een hoofdstuk van haar nieuwste literaire thriller. De reacties waren overweldigend. Het concept werd vol enthousiasme ontvangen door de lezers die voordeel zagen in het gefragmenteerd aangeboden verhaal. De spanning van het wachten op het volgende hoofdstuk maakte de lezerservaring intenser en op social media werd er hevig gespeculeerd door de lezers over het vervolg van de thriller. Al Sietskes thrillers zijn op deze manier tot stand gekomen. Zodra Sietske weer start met een nieuwe blogthriller zal zij dit voortijdig kenbaar maken via deze website, de e-mail en op haar social mediakanalen.

Alle boeken van Sietske zijn zowel op deze website als bij iedere boekhandel in Nederland, België en online te verkrijgen als paperback, e-book en binnenkort ook als luisterboek.

sietske scholten foto telegraag enz....png