onsdrie

En opeens is het eind 2020. In de laatste dagen van ieder jaar blik ik altijd graag terug op het afgelopen jaar. Dit jaar zelfs nog meer dan anders. Want wat een jaar hebben we achter de rug!

Begin januari '20 keek ik de documentaire PANDEMIC op Netflix waarin er werd gezegd: 'Het is niet de vraag óf maar wanneer de volgende pandemie uitbreekt.' Die documentaire bereidde mij onbewust voor op wat er ging komen. Net als iedereen zat ik tussen maart en mei thuis. Ergens voelde het een beetje als de eerste maanden na de dood van Thérèse. Toen viel het leven voor mij ook stil. Ik had toen al mijn energie nodig om überhaupt de dag door te komen, waardoor ik geen ruimte had voor de wereld buiten de muren van ons eigen huis. Het grote verschil toen was dat voor iedereen het leven wel doorging en ik het gevoel had dat ik de enige was met een gepauzeerd leven.

Nu, in 2020, kwam het voor iedereen tot stilstand. Ik was niet alleen. En de verpletterende rouw was er dit keer gelukkig ook niet. Niemand van mijn familie of vrienden belandde op de IC of stierf. Daar ben ik heel dankbaar voor. De stilstand was dit keer, voor mij althans, van een lichtere aard. En terwijl ik thuis zat met de kinderen en weinig tijd had om te werken, groeide mijn bedrijf. En hoe! Iedere maand verkocht ik meer boeken dan de maand ervoor. 2020 werd het jaar van extreme groei. Dat maakte de hele thuisblijfsituatie natuurlijk een stuk prettiger. Het ging zo goed dat ik vanaf september mijn bedrijf verplaatst heb naar het prachtige pand op de Brink in Deventer. De enorme verkoop, de inrichting, het inwerken van personeel, het werd een hele drukke en enerverende periode. Maar ik miste wel iets heel belangrijks en dat gevoel werd steeds sterker: ik had weinig tijd om te schrijven.

Nu 2020 op zijn eind loopt, wordt het tijd om mijn doelen voor het komende jaar op te stellen. Dit nieuwe jaar zal in het teken staan van schrijven. Dat wordt absoluut mijn prioriteit nummer 1! (Naast de kinderen, dan hè.) Ik bruis van de ideeën en heb ongelooflijk veel schrijfzin. Ik kan niet wachten tot de scholen weer van start gaan en ik mij fulltime kan storten op het creëren van nieuwe boeken.

Als eerste staat mijn nieuwe thriller HALF EEN op de planning om te lanceren en aangezien die in de afrondende fase zit, zijn mijn hersenen al bezig met het volgende verhaal. Daarnaast ben ik van plan meerdere NovellaThrills uit te brengen dit jaar en er komt een ShortThrillbundel in 2021!!! Niet alleen met mijn ShortThrills, maar ook met de beste ShortThrills van mijn cursisten van de cursus 'ShortThrill schrijven'! Want wat is het superleuk om een groep cursisten te coachen bij het schrijven van hun eigen ShortThrill! Op 1 januari start ik weer met een nieuwe groep cursisten en daar heb ik ongelooflijk veel zin in!

Kortom, 2020 was zo slecht nog niet voor mij. Maar dat is het al snel als ik een jaar vergelijking met 2014, het jaar waarin Thérèse stierf. Ik ben klaar voor 2021 en sta werkelijk te trappelen van ongeduld om aan 2021 te beginnen. Ik ben heel benieuwd wat het jaar gaat brengen! En hoe is dat voor jou?