Oogcontact

Op een avond in mei liep ik samen met een vriendin over de Brink toen ik een deur open zag staan van het gebouw waar ze werkt.
‘Klopt dat wel?’ vroeg ik haar en ik wees haar op de open deur. We bogen af en stapte het kantoor binnen waar een prachtige lange slanke vrouw met blonde krullen opkeek van ons onaangekondigde bezoek.
‘Kennen jullie elkaar?’ vroeg mijn vriendin. ‘Winny, dit is Sietske. Sietske, dit is Winny.’
Winny en ik keken elkaar aan en in dat eerste oogcontact was onze sterke connectie al voelbaar.

Onze reis begon daar. De meest bijzondere en intense reis die ik ooit heb gemaakt. De eerste tijd wisten we niet waar we mee bezig waren. Wat onze relatie tot elkaar was. Was het liefde? Was het vriendschap? Ik zag haar geregeld liever gaan dan komen, maar toch konden we elkaar niet loslaten vanuit een sterke kracht en diepe onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.

Of we willen of niet, Winny en ik confronteren elkaar en dagen elkaar uit om onze overleving te overstijgen. Het scheurt, het wringt, het botst, het explodeert. Ik zie haar innerlijke strijd. En zij ziet de mijne. Of eigenlijk zien we de strijd die de overleving voert om te kunnen blijven bestaan tot het eindelijk breekt en transformeert. Dat is magisch!

Waarom we bij elkaar zijn gezet, werd duidelijk in november. Vanuit dezelfde stroom waarop ik mijn boeken schrijf, ontving Winny een model. Ik huilde de tranen uit mijn kop toen ik voor het eerst haar uitleg las. Kippenvel! Dit gaat zoveel veranderen.

Sindsdien zie ik alles in het model. Ook de dynamiek tussen Winny en mij. Als twee wervelende stipjes op de kaart schuiven we steeds meer op in de richting van balans. Het brengt vertrouwen, rust en een ijzersterke band. Een band die we nodig hebben om de twee boeken te schrijven om het model de wereld in te gaan brengen. Ik doe dat via een prachtige, meeslepende roman en Winny met een boek waarin ze het model uitlegt.

Net als de anderen die eraan (gaan) meewerken, mogen we eerst zelf door de kaart om volledig te ervaren wat het is en doet, om te kunnen groeien, vrij te worden en te kunnen delen. Wat een tranen, wat een liefde, wat een ongelooflijk mooie reis.

Lees de vorige blog hier.


Meer lezen van Sietske Scholten?

Kijk hier voor alle boeken BEET en LHL kopiëren