logo sietske scholten zwarte letters.png


Dag 1: Geheim


Voor de aftrap van deze cursus heb ik een filmpje voor je klaargezet, waarin ik mijn ShortThrill GEHEIM voorlees. Aan de hand van dit verhaal wil ik je de komende dagen wegwijs maken in de wereld van het schrijven van spannende verhalen. Ik laat je zien hoe ik te werk ga en welke middelen ik gebruik om spanning te creëren. Vanuit hier neem ik je stap voor stap mee door het hele schrijfproces en geef ik je volop gelegenheid om te experimenteren bij het vormen van je eigen ShortThrill. De opdracht die ik je iedere werkdag geef, doe je in ongeveer 15 minuten. Wanneer je de opdracht doet, bepaal je zelf. Of je er dagelijks één maakt of dat je ze opspaart en na een paar dagen meerdere opdrachten in één keer maakt: je bepaalt je eigen tempo.


De ShortThrill GEHEIM die ik in het filmpje voorlas is natuurlijk mijn eindproduct. Er gingen meerdere versies aan vooraf, waarin ik experimenteerde met de ontwikkeling van het verhaal, de personages en de dialogen. Ik heb het herschreven en eraan geschaafd tot ik kon zeggen: het is af.

Nu staan we aan het begin van jouw schrijfproces. Op dit punt mag alles, kan alles, is er geen goed en fout. Beperk jezelf niet met zelfkritiek of een waardeoordeel, maar vind vooral plezier in het mixen en herschikken van de ingrediënten die ik je toereik, waardoor je verhaal zal groeien en verbeteren.
OPDRACHT 1:

Lees de ShortThrill GEHEIM. (Download de tekst hieren print ‘m uit als je die mogelijkheid hebt) Wat denk jij dat de belangrijkste momenten zijn in het verhaal? Onderstreep of arceer die zinnen, die de kern van dit verhaal bevatten.

Als je wilt kun je in de Facebookgroep hierover van gedachten wisselen met de andere deelnemers in mijn post van vandaag.

Tot les 2!

Lieve groet,

Sietske Scholten