logo sietske scholten zwarte letters.png
5-stars.png

“Wat is dit handboek leuk en ontzettend leerzaam! Sietske nam me mee een diepte in die voor mij nog geheel onbekend was. Voor iedereen die de spanning in het leven, kort, krachtig en met een verrassend plot, onder woorden wil brengen, is dit boek zeker een aanrader!"
Review van Susan

ShortThrill schrijven

De voorverkoop is gestart!
Op 10 juni 2022 lanceert Sietske Scholten het boek 'ShortThrill schrijven'. Hét handboek voor het schrijven van een spannend kort verhaal. In 21 praktische stappen.


Daag jezelf uit en schrijf een ShortThrill!

Ontwikkel je schrijfkwaliteiten in sneltreinvaart door het schrijven van een kort verhaal! Door het volgen van de 21 stappen in dit boek krijgt je verhaalidee de kans om uit te groeien tot een goed uitgewerkt kort verhaal dat klaar is om gedeeld te worden met de wereld.

In dit boek ‘ShortThrill schrijven’ leer je onder andere:

 • ontdekken welke ingrediënten Sietske gebruikt bij het construeren van haar ShortThrills
 • een plot bedenken voor je eigen ShortThrill;
 • spanning opbouwen in een verhaal;
 • geloofwaardige personages bedenken;
 • diepgang aanbrengen in je verhaal;
 • sterke dialogen schrijven;
 • genadeloos streng zijn tegenover je eigen tekst (kill your darlings)

ShortThrill schrijven
5-stars.png

“Wat een superleuk handboek is dit. Sietske legt duidelijk alle stappen voor het maken van een spannend verhaal uit. Het is me nu pas goed helder geworden hoe het werkt met de verschillende drijfveren van de personages en hoe een kleiner kader een verhaal spannender kan maken. Ik ga zeker door met het schrijven van ShortThrills, dankzij Sietske!"
lezersreview van Titia

.

oranje pijl naar beneden kopiëren

Scroll naar beneden voor alle feestelijke mogelijkheden bij de lancering van 'ShortThrill schrijven'.


ShortThrill schrijven

€ 199

Eéndaagse cursus
'ShortThrill schrijven'
in Deventer

Sietske Scholten leert jou tijdens deze ééndaagse cursus op 11 juni hoe je een ShortThrill schrijft van maximaal duizend woorden. Wat zijn de basistechnieken voor het schrijven van een kort verhaal? Hoe bedenkt Sietske haar ShortThrills? Waar haal je je inspiratie vandaan voor een goed verhaalidee? Hoe creëer je een sterk plot? Welke drijfveren geef je je personages mee? En hoe werk je je tekst uit? Sietske begeleidt je tijdens het schrijven en geeft je persoonlijk feedback.
Aan het einde van deze cursusdag heb je je eigen ShortThrill geschreven!


De prijs is inclusief:


 • koffie/thee en een versnapering

 • lunch t.w.v. €14,99
 • verrassingspakket 'ShortThrill schrijven': een gesigneerde hardback-versie mét leeslint van het boek 'ShortThrill schrijven' t.w.v. €18,99, het e-book t.w.v. €16,99 én een speciaal voor dit handboek ontwikkelde verrassing t.w.v. €14,99.


Datum: zaterdag 11 juni 2022

Aanvang:
10.00 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Prijs: € 199,- (inclusief 21% BTW)

Aantal: maximaal 8 deelnemers

Locatie: Penninckshoek, Brink 88 in DeventerShortThrill schrijven

€ 34,99

Verrassingspakket handboek 'ShortThrill Schrijven'

Bestel het verrassingspakket van het handboek 'ShortThrill schrijven'. Sietske Scholten signeert slechts een beperkt aantal boeken en verpakt ze feestelijk. Bemachtig er één! Je ontvangt je pakket op vrijdag 10 juni 2022 van de postbezorger.

Het verrassingspakket is inclusief:

 • gesigneerde hardback-versie mét leeslint van het handboek 'ShortThrill schrijven' t.w.v. €18,99
 • het e-book
 • een speciaal voor dit handboek ontwikkelde verrassing t.w.v. €14,99.
 • gratis verzending

ShortThrill schrijven

€ 18,99

+ verzendkosten

Hardback 'ShortThrill Schrijven'

Bestel de hardback mét leeslint van het handboek 'ShortThrill schrijven'. Je ontvangt het boek op vrijdag 10 juni 2022 van de postbezorger.


ShortThrill schrijven

€ 16,99

E-book 'ShortThrill Schrijven'

Bestel het e-book 'ShortThrill schrijven'. Je ontvangt het e-book op vrijdag 10 juni 2022 in je mailbox.

qSDI3eQa.png
logo sietske scholten zwarte letters.png

De Nederlandse schrijfster Sietske Scholten schreef naast haar literaire thrillers en haar romans BEET en LAAT HAAR LOS, tientallen ShortThrills. Met haar achtergrond als theaterdocent en leerkracht ontwikkelde ze een stappenplan dat je houvast biedt bij het schrijven van je eigen korte verhaal. Sietske’s spannende korte verhalen bestaan uit slechts duizend woorden en volgens haar zorgt juist de beperking van het aantal woorden ervoor dat je als schrijver op zoek gaat naar de essentie van het verhaal.

oranje pijl naar beneden kopiëren

5-stars.png

“Met het handboek 'ShortThrill schrijven' heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Een kort spannend verhaal wordt heel anders opgebouwd dan een lang(er) verhaal. Met beperkte ruimte een maximaal effect creëren is echt een kunst op zich. Sietske heeft me hiervoor de handvatten en eyeopeners gegeven."
Review van Janine

ShortThrill schrijven
5-stars.png

“Dit handboek leert je om echt goed over de kern van je verhaal na te denken, iets wat in grotere verhalen natuurlijk ook van pas komt. Het heeft me laten nadenken over mijn schrijfstijl en de manier waarop je iets brengt. Een kortverhaal vond ik enorm lastig om te schrijven, helemaal omdat ik vaak veel te uitgebreid was, maar door dit handboek heb ik er veel meer vertrouwen in gekregen. Ook als je niet denkt er vaak gebruik van te maken, is dit nuttig boek om beter te gaan schrijven. Ik kan het dus zeker aanraden! Dankjewel Sietske!"
lezersreview van Joke

.oranje pijl naar beneden kopiëren

Welke boeken schreef Sietske nog meer?


KRAAM_paperback+ebook

KRAAMKOORTS

Grenzen vervagen als het leven van je kind op het spel staat, maar is alles geoorloofd? Hoe ver mag je gaan om je kind te beschermen?

Als de vliezen van de hoogzwangere Kim voortijdig breken en haar vriend Jonathan door zijn werk als piloot niet continu voor haar kan zorgen, neemt Kim haar intrek in een kleinschalig kraamhotel midden op de Veluwe waar rust het hoogste goed is. Het ontbreekt haar aan niets in het idyllische bijgebouwtje naast het luxe landhuis van verloskundige Sophia en haar man Quinten. 
Maar zodra Jonathan is vertrokken voor een vlucht naar de andere kant van de wereld, laat Sophia haar ware gezicht zien. Kims telefoon wordt haar ontnomen en ze verliest het contact met de buitenwereld. Haar argwaan groeit. Heeft Sophia wel het beste met haar voor? 

Hoogzwanger, met gebroken vliezen, heeft Kim geen enkele mogelijkheid om te vluchten zonder haar baby in gevaar te brengen. 
Hoe houdt ze zichzelf en haar kind in veiligheid, terwijl ze zo kwetsbaar, hulpbehoevend en afgesloten is van de wereld?


LHL_paperback+ebook.png

LAAT HAAR LOS

Het langverwachte vervolg op de bestseller BEET!

Na de dood van haar grote liefde Elise blijft Marjolein alleen achter met haar twee jonge kinderen. Tot overmaat van ramp moet hun koopwoning de verkoop in en wordt de inboedel verkocht. Geld is er niet. Met nauwelijks ruimte om te rouwen verbergt Marjolein haar verdriet voor de buitenwereld en houdt ze zich sterk, maar eenzaam als ze is, blijft ze zich diep van binnen vasthouden aan Elise. Jaren kruipen voorbij tot ze wordt geconfronteerd met het feit dat ze sinds Elises dood stilstaat in de tijd. Zolang ze haar verdriet ontloopt en zich vast blijft klampen aan Elise, zal ze nooit voluit kunnen leven. Lukt het Marjolein om Elise definitief los te laten?


ba8fad9a-a309-438d-8a6a-3dfaf6f203c9.png

BEET

Is de liefde groot genoeg om elkaar los te kunnen laten als het leven ondraaglijk wordt?

Als de baby sterft in Marjoleins buik, sleept Elise haar door de inktzwarte rouw. Het verdiept hun intense liefde. De ziekte van Lyme waar Elise al jaren tegen vecht,verdwijnt naar de achtergrond. Met het aandienen van een nieuwe zwangerschap lijkt het geluk eindelijk aan hun kant te staan. Maar terwijl Marjoleins buik groeit, slaat bij Elise de Lyme opnieuw toe en blijkt de zwaarste strijd nog niet te zijn gestreden.


HE_drie varianten klein.png

HALF EEN

Hoe breek je los als besluiteloosheid je gevangenhoudt?

Bij het ontwaken heeft de 43-jarige Daniëlle, die zich al jaren opgesloten voelt in haar huwelijk, geen enkel vermoeden dat haar leven vandaag een drastische wending zal nemen. Net na het middaguur wordt ze in haar eigen auto overmeesterd en bedwelmd. Maar voor ze kan zien waar haar aanvalt, verliest ze haar bewustzijn. Kermend van de pijn, met haar handen gekneveld achter haar rug, komt ze bij in een afgesloten ruimte.
Was ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek? Is ze een toevallig slachtoffer? Of heeft iemand het op haar gemunt? In doodsangst vraagt Daniëlle zich af of ze haar man en kinderen ooit nog terug zal zien. En als we wél weet te ontkomen, waar keert ze dan eigenlijk naar terug?


OL paperback en ebook crop.png

ODINS LOT

Als je het noodlot weet te ontwijken, bestaat de kans dat het loerende gevaar je op een onbewaakt ogenblik alsnog zal grijpen.

Nadat de 42-jarige Odin ’s avonds laat een verkeersongeluk heeft veroorzaakt, vindt hij de bestuurder van de andere auto dood achter het stuur. Uit angst voor de gevolgen ontvlucht hij de plaats van het ongeval en besluit zijn betrokkenheid geheim te houden. Gebukt onder schuldgevoel raakt Odin geobsedeerd door het leven van de man. Hij zoekt contact met de weduwe Jolande en probeert zich te verzetten tegen zijn groeiende verliefdheid op haar. De zielsverwantschap tussen hen is sterk en de liefde blijkt onvermijdelijk. Maar terwijl Jolandes huisvriend Bodas er alles aan doet om het prille geluk tussen Jolande en Odin te verwoesten, dreigt het speurwerk van de politie Odins geheim bloot te leggen. Lukt het Odin om zijn schuld verborgen te houden en te ontkomen aan de weerzinwekkende waarheid?


ZMN paperback en ebook crop.png

ZOEK MIJ NIET

Wie kun je nog vertrouwen als je ontdekt dat je leeft in een leugen?

Niets kan de 39-jarige Mya zich herinneren als ze ontwaakt uit een coma. Haar naam moet haar worden verteld en haar echtgenoot lijkt een vreemde. Als hij haar na de revalidatieperiode meeneemt naar huis, voelt het alsof ze er voor het eerst een voet over de drempel zet. Ze probeert te vertrouwen op wat hij haar vertelt, maar als niets in het huis duidt op haar aanwezigheid voor het ongeluk, slaan bij Mya de twijfels toe. Wie is de man die zegt haar echtgenoot te zijn? Wie is ze zelf? En wat veroorzaakte haar geheugenverlies? In de zoektocht naar haar verloren verleden brokkelt de aangenomen waarheid langzaam uiteen en groeit haar vermoeden te leven in een leugen.


DFU paperback en ebook crop.png

DE FATALE UITWEG

Wat als je kind wordt doodgereden en de dader ontkomt? Blijf je de ontembare wraakzucht de baas of is de schuldige ten dode opgeschreven?

Op een zondagmiddag verongelukt de dertienjarige dochter van Annemijn en Pieter. De dader rijdt door en de politie vindt geen enkel spoor dat leidt naar de bestuurder. Het verlies van Marabel brengt het ogenschijnlijk gelukkige huwelijk van Annemijn en Pieter aan het wankelen. Pieter gedraagt zich vreemd en Annemijn verliest het laatste beetje vertrouwen dat ze in hem heeft. Wat houdt Pieter achter? Heeft hij iets te maken met de dood van hun dochter Marabel?


DSVE paperback en ebook crop.png

DE SCHADUW VAN ELVIRA

Een gruwelijke herinnering laat zich niet verdringen. Vroeg of laat zal zij zich tonen. Onherkenbaar vermomd en levensgevaarlijk.

Maura Hofsteijn leeft haar leven in de spotlights. Als succesvol actrice lijkt haar leven compleet, tot Maura voor het eerst na jaren oog in oog komt te staan met haar verloren tweelingzus Elvira. De euforie van het hernieuwde contact verdwijnt als oude wonden worden opengehaald en Maura’s succesvolle leven langzaam begint af te brokkelen.


8e637469-d872-4a1a-9e78-7a646800d3f2.png

"Wat een prachtige verhalen. Ik heb ze allemaal gelezen. Telkens in één ruk. En zulke verrassende plots."
Lizy


ShortThrill schrijven
qSDI3eQa.png

Mocht je vragen hebben, laat gerust een bericht achter. Sietske beantwoordt je vraag graag.

logo sietske scholten zwarte letters.png