Mysterie

Dit boek stelde de auteur gratis ter beschikking via haar blog, waarvoor dank. Ik kende haar niet maar ik was ontzettend nieuwsgierig. Gisteren ben ik er dan in begonnen en wat is het super goed!!! Over het hele verhaal hangt een sluier van mysterie. Als je denkt dat je het ontrafelt hebt, wordt er weer een tipje opgelicht waardoor je je vorige theorie moet laten varen. Wie kan je vertrouwen? Velen lijken het goed met je voor te hebben. Of toch niet? Door het feit dat je voortdurend je denkrichting moet aanpassen, blijft het spannend en komt de ontknoping pas op het allerlaatste moment. Deze auteur heeft er alvast een fan bij. Ik kijk uit naar haar andere verhalen, want als deze van hetzelfde niveau zijn, dan heb ik nog een aantal uurtjes leesplezier in het vooruitzicht. Wat mij betreft, een aanrader.

Beoordeeld door Els

De review heeft geen stemmen.

Geniale Uitwerking

Waarin het eigenlijk heel normaal begint in De schaduw van Elvira, is het in werkelijkheid allemaal niet wat het lijkt. Hoewel er in het begin al het een en ander wordt prijsgegeven, steekt er meer achter dan menig lezer meteen zal doen vermoeden. Hoofdpersonage Maura heeft duidelijk al veel meegemaakt. Wat dit precies is, wordt stukje bij beetje onthuld. Het is daardoor een verhaal dat je moeilijk weg kunt leggen en Scholten weet je feilloos naar een plot te brengen, waarvan je wel lang van zult nagenieten. De personages zijn zo goed uitgewerkt, dat de lezer wel ongemerkt zal gruwelen. Een rillend goede thriller, die geniaal is uitgewerkt. Een auteur met een pakkende schrijfstijl en een ware aanwinst voor het genre. Zorg er nu maar eens voor dat je niet plotseling van je stoel aftuimelt…

Beoordeeld door Saskia Boree

De review heeft geen stemmen.

In Één Ruk Uitgelezen

Nadat ik kennis gemaakt had met Scholtens roman Beet, die ik ongelooflijk mooi en ontroerend goed geschreven vond, was ik nieuwsgierig naar meer van haar. Dit boek werd gratis ter beschikking gesteld en ik heb het in één adem uitgelezen. Wat ongelooflijk spannend en mooi geschreven. Op 80% had ik pas in de gaten hoe alles in elkaar stak en toch heeft het einde me nog verrast. Wil je een spannend boek lezen, dan is dit zeker een aanrader en er zit ook nog echt een verhaal achter al het leed wat Maura overkomt. Ik ben ook fan van Sietske Scholten geworden.

Beoordeeld door Marianne Leerkes

De review heeft geen stemmen.

Psychologische Thriller

'De schaduw van Elvira' vind ik een beklemmend verhaal. De opbouw is ontzettend knap en zet je lang op het verkeerde been. Als je het boek voor de tweede keer leest, zie je hoe geweldig het in elkaar steekt. Mijn complimenten voor deze schrijfkunst! Hetzelfde geldt voor de ShortThrills. Je noemt dit boek een literaire thriller, maar volgens mijn verdient 'De schaduw...' een psychologische thriller genoemd te worden.

Beoordeeld door J.

1 van 1 klant vonden dit nuttig

De Schaduw Van Elvira

Wat een onwijs spannend boek. Als je aan het lezen bent dan wil je blijven lezen tot het einde. Het boek zou een waar gebeurd verhaal kunnen zijn.

Beoordeeld door Karin

De review heeft geen stemmen.

Absoluut Een Aanrader!

Het is een tijdje geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar ik was er weg van. Je wordt als lezer helemaal in het verhaal gezogen, en wil het boek eigenlijk niet meer wegleggen. Bij twijfel of je het boek moet kopen, gewoon doen!

Beoordeeld door Maura

De review heeft geen stemmen.

Spannend

Erg spannend boek met een bijzonder en apart einde.

Beoordeeld door Marianne

De review heeft geen stemmen.

Uit De Schaduw Getreden

Sietske Scholten heeft met dit korte boek een verhaal geschreven dat van begin tot eind boeiend is. Met een vlotte schrijfstijl wordt je het leven van Maura ingezogen. Maura heeft een mooie baan als actrice en haar leven veranderd na de dood van haar oma doordat ze in een zware periode beland. In deze periode ontvouwt zich een pijnlijk verleden dat Maura goed verborgen heeft gehouden. Als alles op de juiste plaats valt komt Maura tot een pijnlijke ontdekking dat dingen misschien wel niet zijn zoals ze dacht. Met een goede en vlotte schrijfstijl is De schaduw van Elvira een meeslepende thriller met een vleugje spanning en psychologie.

Beoordeeld door Sander

De review heeft geen stemmen.

Op Het Verkeerde Been

spannend boek met een aantal wendingen die ik niet verwacht had. iedere keer als ik dacht dat ik wist hoe alles zat gebeurde er iets waardoor ik het mis had. Maura is een BN'er en lijkt het helemaal voor elkaar te hebben. dan sterft haar oma en dan ziet ze haar tweelingzus weer en daardoor gaat ze weer denken aan het verleden en dat is het begin van een hoop ellende.

Beoordeeld door Acrazylady

De review heeft geen stemmen.

Een Klein Boekje Met Een Groot Verhaal

Als de tweelingzus van Maura opnieuw in haar leven komt wordt haar leven volledig op zijn kop gezet. Het verhaal leest heerlijk weg en loopt als een trein. Telkens neemt het verhaal een andere wending en het einde had ik niet zien aankomen en vond ik erg verrassend. Ik heb enorm genoten van dit boek. Ik had nog niet eerder iets van Sietske Scholten gelezen maar ik ga zeker meer van haar lezen.

Beoordeeld door SheilaV

De review heeft geen stemmen.

Beklemmend

Het leven van actrice Maura Hofsteijn lijkt op rolletjes te lopen totdat haar oma overlijdt. Door de bekendheid van Maura wordt dit droevige nieuws breed uitgemeten in de media. Plotseling duikt haar lang verloren gewaande tweelingzus op bij de begrafenis van hun oma. Vanaf dat moment staat het leven van Maura volkomen op z'n kop. Hoe kunnen de tweeling zusjes zich weer met elkaar verenigen en waar is haar zusje geweest? Een beklemmende psychologische thriller. Spannend en zeer vlot geschreven, garant voor een paar uurtjes leesplezier. Je wordt vaak op het verkeerde been gezet. Het eindigt met een geweldige twist, zag het niet aankomen.

Beoordeeld door Ideke

De review heeft geen stemmen.

Goede Kennismaking

Een boek dat je elke keer weer op een ander pad zet, net als je denkt het plot te kennen, neemt het weer een andere wending, wat het leesplezier zeker wel ten goede kwam. Het boek heeft toch wel een verrassend einde. Een goede kennismaking met het werk van deze auteur en ‘In de Schaduw van Elvira' is zeker een aanrader.

Beoordeeld door EMBV

De review heeft geen stemmen.