logo sietske scholten zwarte letters.png
5-stars.png

"Wat is deze cursus leuk en ontzettend leerzaam! Sietske nam me mee een diepte in die voor mij nog geheel onbekend was. Dit heeft me inzicht en structuur in het schrijfproces gegeven, die ik zelfs in mijn kinderboeken kan toepassen. Voor iedereen die de spanning in het leven, kort, krachtig en met een verrassend plot, onder woorden wil brengen, is deze cursus zeker een aanrader!"
review van Susan

Cursus ShortThrill schrijven

Cursus STS en kaartenset 36 ds v3 kopiëren

Lijkt het jou ook leuk om een ShortThrill te leren schrijven?

Ontdek welke ingrediënten Sietske Scholten gebruikt bij het schrijven van haar spannende korte verhalen en leer hoe je ze kunt toepassen bij het schrijven van je eigen ShortThrill.

Vanaf 7 juli mailt Sietske Scholten je 21 weken lang iedere vrijdag een les met een schrijfopdracht. Iedere opdracht maak je in ongeveer 30 minuten.

Stap voor stap neemt Sietske Scholten je mee door het hele schrijfproces en krijg je volop gelegenheid om te experimenteren bij het vormen van je eigen ShortThrill die je aan het einde van de cursus met de wereld kunt delen.

oranje pijl naar beneden kopiëren

In deze opdrachten leer je onder andere:

  • een plot bedenken voor je verhaal;
  • een verhaal structureren;
  • spanning inbouwen in een verhaal;
  • geloofwaardige personages bedenken;
  • diepgang aan te brengen in je verhaal;
  • sterke dialogen te schrijven;
  • genadeloos streng te zijn tegenover je eigen tekst (kill your darlings)

Bij aanvang van de cursus ontvang je het handboek 'ShortThrill schrijven' en de kaartenset '36 Dramaturgische Situaties'. Via de e-mail neemt Sietske je mee op een reis door de lessen. Aan het einde van deze periode krijg je de kans om jouw voltooide ShortThrill in te leveren en waardevolle feedback te ontvangen van Sietske zelf.

Grijp NU je kans en neem deel aan de online cursus 'ShortThrill Schrijven' die op 7 juli 2023 van start gaat!

5-stars.png

“Met de cursus ShortThrill schrijven heb ik in vergelijking met andere schrijfcursussen veel nieuwe dingen geleerd. Een kort spannend verhaal wordt heel anders opgebouwd dan een lang(er) verhaal. Met beperkte ruimte een maximaal effect creëren is echt een kunst op zich. Sietske heeft me hiervoor de handvatten en eyeopeners gegeven. Daarom met recht vijf sterren, de cursus is echt een aanrader.”
review van Janine

.

oranje pijl naar beneden kopiëren

Vraag het boek hier aan:


HELAAS IS DEZE ACTIE NIET MEER GELDIG.
Je kunt het e-book niet meer gratis aanvragen.


qSDI3eQa.png
logo sietske scholten zwarte letters.png

✔️ Nederlandse Bestsellerauteur

✔️ Koningin van de plotwendingen

✔️ Haar roman BEET staat in de top 10 van 'Bestbeoordeelde Nederlandstalige literaire romans' op Bol.com

✔️ Al haar verhalen zijn meeslepend met een ijzersterk plot

✔️ Pageturners van begin tot eind

oranje pijl naar beneden kopiëren

5-stars.png

"De schaduw van Elvira' vind ik een beklemmend verhaal. De opbouw is ontzettend knap en zet je lang op het verkeerde been. Als je het boek voor de tweede keer leest, zie je hoe geweldig het in elkaar steekt. Mijn complimenten voor deze schrijfkunst! Hetzelfde geldt voor de ShortThrills van Sietske."
Jannie

DSVE paperback en ebook crop.png
5-stars.png

"Nadat ik kennis gemaakt had met Scholtens roman Beet, die ik ongelooflijk mooi en ontroerend goed geschreven vond, was ik nieuwsgierig naar meer van haar. Ik heb De schaduw van Elvira in één adem uitgelezen. Wat ongelooflijk spannend en mooi geschreven. Dit zeker een aanrader. Ik ben fan van Sietske Scholten geworden."
lezersreview van Marianne

.oranje pijl naar beneden kopiëren

Welke boeken schreef Sietske nog meer?


KRAAM_paperback+ebook

KRAAMKOORTS

Grenzen vervagen als het leven van je kind op het spel staat, maar is alles geoorloofd? Hoe ver mag je gaan om je kind te beschermen?

Als de vliezen van de hoogzwangere Kim voortijdig breken en haar vriend Jonathan door zijn werk als piloot niet continu voor haar kan zorgen, neemt Kim haar intrek in een kleinschalig kraamhotel midden op de Veluwe waar rust het hoogste goed is. Het ontbreekt haar aan niets in het idyllische bijgebouwtje naast het luxe landhuis van verloskundige Sophia en haar man Quinten. 
Maar zodra Jonathan is vertrokken voor een vlucht naar de andere kant van de wereld, laat Sophia haar ware gezicht zien. Kims telefoon wordt haar ontnomen en ze verliest het contact met de buitenwereld. Haar argwaan groeit. Heeft Sophia wel het beste met haar voor? 

Hoogzwanger, met gebroken vliezen, heeft Kim geen enkele mogelijkheid om te vluchten zonder haar baby in gevaar te brengen. 
Hoe houdt ze zichzelf en haar kind in veiligheid, terwijl ze zo kwetsbaar, hulpbehoevend en afgesloten is van de wereld?


LHL_paperback+ebook.png

LAAT HAAR LOS

Het langverwachte vervolg op de bestseller BEET!

Na de dood van haar grote liefde Elise blijft Marjolein alleen achter met haar twee jonge kinderen. Tot overmaat van ramp moet hun koopwoning de verkoop in en wordt de inboedel verkocht. Geld is er niet. Met nauwelijks ruimte om te rouwen verbergt Marjolein haar verdriet voor de buitenwereld en houdt ze zich sterk, maar eenzaam als ze is, blijft ze zich diep van binnen vasthouden aan Elise. Jaren kruipen voorbij tot ze wordt geconfronteerd met het feit dat ze sinds Elises dood stilstaat in de tijd. Zolang ze haar verdriet ontloopt en zich vast blijft klampen aan Elise, zal ze nooit voluit kunnen leven. Lukt het Marjolein om Elise definitief los te laten?


ba8fad9a-a309-438d-8a6a-3dfaf6f203c9.png

BEET

Is de liefde groot genoeg om elkaar los te kunnen laten als het leven ondraaglijk wordt?

Als de baby sterft in Marjoleins buik, sleept Elise haar door de inktzwarte rouw. Het verdiept hun intense liefde. De ziekte van Lyme waar Elise al jaren tegen vecht,verdwijnt naar de achtergrond. Met het aandienen van een nieuwe zwangerschap lijkt het geluk eindelijk aan hun kant te staan. Maar terwijl Marjoleins buik groeit, slaat bij Elise de Lyme opnieuw toe en blijkt de zwaarste strijd nog niet te zijn gestreden.


HE_drie varianten klein.png

HALF EEN

Hoe breek je los als besluiteloosheid je gevangenhoudt?

Bij het ontwaken heeft de 43-jarige Daniëlle, die zich al jaren opgesloten voelt in haar huwelijk, geen enkel vermoeden dat haar leven vandaag een drastische wending zal nemen. Net na het middaguur wordt ze in haar eigen auto overmeesterd en bedwelmd. Maar voor ze kan zien waar haar aanvalt, verliest ze haar bewustzijn. Kermend van de pijn, met haar handen gekneveld achter haar rug, komt ze bij in een afgesloten ruimte.
Was ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek? Is ze een toevallig slachtoffer? Of heeft iemand het op haar gemunt? In doodsangst vraagt Daniëlle zich af of ze haar man en kinderen ooit nog terug zal zien. En als we wél weet te ontkomen, waar keert ze dan eigenlijk naar terug?


OL paperback en ebook crop.png

ODINS LOT

Als je het noodlot weet te ontwijken, bestaat de kans dat het loerende gevaar je op een onbewaakt ogenblik alsnog zal grijpen.

Nadat de 42-jarige Odin ’s avonds laat een verkeersongeluk heeft veroorzaakt, vindt hij de bestuurder van de andere auto dood achter het stuur. Uit angst voor de gevolgen ontvlucht hij de plaats van het ongeval en besluit zijn betrokkenheid geheim te houden. Gebukt onder schuldgevoel raakt Odin geobsedeerd door het leven van de man. Hij zoekt contact met de weduwe Jolande en probeert zich te verzetten tegen zijn groeiende verliefdheid op haar. De zielsverwantschap tussen hen is sterk en de liefde blijkt onvermijdelijk. Maar terwijl Jolandes huisvriend Bodas er alles aan doet om het prille geluk tussen Jolande en Odin te verwoesten, dreigt het speurwerk van de politie Odins geheim bloot te leggen. Lukt het Odin om zijn schuld verborgen te houden en te ontkomen aan de weerzinwekkende waarheid?


ZMN paperback en ebook crop.png

ZOEK MIJ NIET

Wie kun je nog vertrouwen als je ontdekt dat je leeft in een leugen?

Niets kan de 39-jarige Mya zich herinneren als ze ontwaakt uit een coma. Haar naam moet haar worden verteld en haar echtgenoot lijkt een vreemde. Als hij haar na de revalidatieperiode meeneemt naar huis, voelt het alsof ze er voor het eerst een voet over de drempel zet. Ze probeert te vertrouwen op wat hij haar vertelt, maar als niets in het huis duidt op haar aanwezigheid voor het ongeluk, slaan bij Mya de twijfels toe. Wie is de man die zegt haar echtgenoot te zijn? Wie is ze zelf? En wat veroorzaakte haar geheugenverlies? In de zoektocht naar haar verloren verleden brokkelt de aangenomen waarheid langzaam uiteen en groeit haar vermoeden te leven in een leugen.


DFU paperback en ebook crop.png

DE FATALE UITWEG

Wat als je kind wordt doodgereden en de dader ontkomt? Blijf je de ontembare wraakzucht de baas of is de schuldige ten dode opgeschreven?

Op een zondagmiddag verongelukt de dertienjarige dochter van Annemijn en Pieter. De dader rijdt door en de politie vindt geen enkel spoor dat leidt naar de bestuurder. Het verlies van Marabel brengt het ogenschijnlijk gelukkige huwelijk van Annemijn en Pieter aan het wankelen. Pieter gedraagt zich vreemd en Annemijn verliest het laatste beetje vertrouwen dat ze in hem heeft. Wat houdt Pieter achter? Heeft hij iets te maken met de dood van hun dochter Marabel?


DSVE paperback en ebook crop.png

DE SCHADUW VAN ELVIRA

Een gruwelijke herinnering laat zich niet verdringen. Vroeg of laat zal zij zich tonen. Onherkenbaar vermomd en levensgevaarlijk.

Maura Hofsteijn leeft haar leven in de spotlights. Als succesvol actrice lijkt haar leven compleet, tot Maura voor het eerst na jaren oog in oog komt te staan met haar verloren tweelingzus Elvira. De euforie van het hernieuwde contact verdwijnt als oude wonden worden opengehaald en Maura’s succesvolle leven langzaam begint af te brokkelen.


8e637469-d872-4a1a-9e78-7a646800d3f2.png

"Wat een prachtige verhalen. Ik heb ze allemaal gelezen. Telkens in één ruk. En zulke verrassende plots."
Lizy

oranje vinkje kopiëren

Vraag 'm hier aan:

HELAAS IS DEZE ACTIE NIET MEER GELDIG.
Je kunt het e-book niet meer gratis aanvragen.


qSDI3eQa.png

Mocht je vragen hebben, laat gerust een bericht achter. Sietske beantwoordt je vraag graag.

logo sietske scholten zwarte letters.png