logo sietske scholten zwarte letters.png
5-stars.png

“Oh wauw wat een einde heeft De fatale uitweg. Supergoed geschreven. Mijn hart sloeg gewoon een keer over, zo word je meegenomen in het verhaal!”
lezersreview van Rafaella

DFU paperback en ebook crop.png

🎁 leesfragment 🎁

oranje pijl naar beneden kopiëren

Langzaam duw ik de slaapkamerdeur van Marabel open. Overal waar ik kijk liggen kledingstukken, make-up, sieraden, schoolboeken. Haar dekbed ligt rommelig op haar bed. Ik ga in haar bed liggen en sla het dekbed over mij heen. Ik snuif de geur van Marabel op uit haar kussen en een pijnscheut schiet dwars door mijn baarmoeder. Mijn kind is dood. Ik implodeer van verdriet. Met mijn knieën tegen mijn buik aangetrokken begin ik te jammeren en het gerinkel van de deurbel krijg ik nauwelijks mee.
‘Annemijn? Waar ben je?’ hoor ik Pieter roepen vanaf de trap. Mijn woorden zitten vast in mijn keel. Hij steekt zijn hoofd om de deur. ‘Kom je even beneden?’
Nee, ik wil niet. Geen bezoek. Geen verdrietige mensen om mij heen. Niemand voelt wat ik voel en ik kan de emoties van anderen er nu niet bij hebben.
‘Annemijn!’ zegt Pieter dwingend. ‘Het is de politie.’
Ik sleur mijzelf uit het bed van Marabel en loop traag naar Pieter. Ik zoek zijn hand. Ik heb hem nodig. Alleen red ik dit niet. Ik voel zijn hand. Langzaam glij ik met mijn vingers over de rug van zijn hand en zoek de ruimte tussen zijn vingers. Even houden we elkaar vast. Hij staat het toe......Ik ga zitten op de grote bank, nadat de agenten zich aan mij hebben voorgesteld.

‘Meneer en mevrouw Van de Velde, allereerst gecondoleerd met uw dochter,’ zegt de agent links. Ik schat hem van mijn leeftijd. De ander is zichtbaar jonger. Ik hoor mijzelf ‘dank u’ zeggen.
‘We zijn gisteren gestart met het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Ik begrijp dat u op dit moment andere zaken aan uw hoofd heeft, maar we zullen u beiden wat vragen moeten stellen.’
‘Hoe kon het gebeuren?’ zegt Pieter ogenblikkelijk. ‘Wat weten jullie al?’ Ik kijk naar het vloerkleed op de grond. Ik weet niet of ik het wil weten. Het maakt haar dood alleen maar meer definitief. Ik zucht diep, maar zeg niets.


‘Weten jullie waar Marabel was vlak voor het ongeluk?’ vraagt de jongste agent.
‘Ze ging naar Eva, gisterochtend,’ antwoordt Pieter.
‘Haar beste vriendin, Eva Leemsma,’ vul ik aan.
‘Was u beiden thuis toen ze vertrok?’ vraagt de agent met de snor. Ik kijk naar Pieter.
‘Nee, ik was alleen,’ zegt Pieter en negeert mijn blik.
‘U heeft kort telefonisch contact gehad met haar, meneer Van de Velde, waarover ging dat?’ vraagt de agent met de snor. Pieter kijkt om zich heen.
‘Marabel wilde bij Eva blijven eten.’ En hij verlegt zijn blik naar zijn handen.
‘Maar u heeft háár gebeld,’ zegt de jongste agent opmerkzaam.
‘Toen Marabel van huis wilde gaan ’s ochtends, hadden we een korte discussie. Ik wilde dat ze om vier uur thuis zou zijn. Zondagmiddag is ons wekelijkse familiemoment, snapt u. Ze moest erbij zijn van mij. Boos liep ze de deur uit. Ik wilde checken of ze ook echt kwam,’ legt Pieter uit.
Ik kijk hem aan. Dit had hij mij nog niet verteld.

‘En waar was u op het moment dat u haar belde?’ vraagt de jongste agent aan Pieter.
‘Thuis,’ antwoordt Pieter vlug. Waar gaat dit over, vraag ik mij af. De oudste agent vervolgt het gesprek.
‘We weten dat Marabel van het erf van de familie Leems­ma af reed en linksaf wilde slaan. De auto kwam van links en had Marabel voorrang moeten geven. Dit deed hij echter niet. ­Marabel was al bezig met het oversteken van de weg, toen ze de auto raakte aan de rechtervoorzijde.’ Een golf van misselijkheid kwam naar boven. Ik wil dit niet horen. Ik wil weg hier. Maar ik beweeg niet. De beelden van gisteren glijden aan mij voorbij. Marabel op het asfalt, Marabel in het mortuarium. Het bloed in haar haar. Haar gesloten ogen. Het is te groot. Alsof het niet is gebeurd. De afschuwelijke niet te bevatten allesoverheersende pijn overspoelt mij en ik besef pas een fractie later dat de oerkreet die ik hoor, uit mij komt.

Verder lezen?
Bestel nu DE FATALE UITWEG
en ontvang korting!
(Deze actie is geldig t/m aanstaande zondag)

5-stars.png

"Wat een pageturner is De fatale uitweg. In één ruk uitgelezen. Super geschreven. Het houdt je nieuwsgierig tot het einde. Een verrassend einde dat je niet verwacht"
lezersreview van Monique

.

oranje pijl naar beneden kopiëren

DFU paperback en ebook crop.png

In DE FATALE UITWEG verongelukt de dertienjarige dochter van Annemijn en Pieter op een zondagmiddag. De dader rijdt door en de politie vindt geen enkel spoor dat leidt naar de bestuurder. Het verlies van Marabel brengt het ogenschijnlijk gelukkige huwelijk van Annemijn en Pieter nog verder aan het wankelen. Pieter gedraagt zich vreemd en Annemijn verliest het laatste beetje vertrouwen dat ze in hem heeft. Wat houdt Pieter achter? Heeft hij iets te maken met de dood van hun dochter Marabel? Annemijn wordt verscheurd door de pijn van het verlies en het wantrouwen in Pieter. Haar zoektocht naar de ware toedracht van het ongeluk begint.
Wat is er gebeurd?

Bestel nu DE FATALE UITWEG
en ontvang korting!
(Deze actie is geldig t/m aanstaande zondag)

.

.

oranje pijl naar beneden kopiëren

Welke boeken schreef Sietske nog meer?


KRAAM_paperback+ebook

KRAAMKOORTS

Grenzen vervagen als het leven van je kind op het spel staat, maar is alles geoorloofd? Hoe ver mag je gaan om je kind te beschermen?

Als de vliezen van de hoogzwangere Kim voortijdig breken en haar vriend Jonathan door zijn werk als piloot niet continu voor haar kan zorgen, neemt Kim haar intrek in een kleinschalig kraamhotel midden op de Veluwe waar rust het hoogste goed is. Het ontbreekt haar aan niets in het idyllische bijgebouwtje naast het luxe landhuis van verloskundige Sophia en haar man Quinten. 
Maar zodra Jonathan is vertrokken voor een vlucht naar de andere kant van de wereld, laat Sophia haar ware gezicht zien. Kims telefoon wordt haar ontnomen en ze verliest het contact met de buitenwereld. Haar argwaan groeit. Heeft Sophia wel het beste met haar voor? 

Hoogzwanger, met gebroken vliezen, heeft Kim geen enkele mogelijkheid om te vluchten zonder haar baby in gevaar te brengen. 
Hoe houdt ze zichzelf en haar kind in veiligheid, terwijl ze zo kwetsbaar, hulpbehoevend en afgesloten is van de wereld?


LHL_paperback+ebook.png

LAAT HAAR LOS

Het langverwachte vervolg op de bestseller BEET!

Na de dood van haar grote liefde Elise blijft Marjolein alleen achter met haar twee jonge kinderen. Tot overmaat van ramp moet hun koopwoning de verkoop in en wordt de inboedel verkocht. Geld is er niet. Met nauwelijks ruimte om te rouwen verbergt Marjolein haar verdriet voor de buitenwereld en houdt ze zich sterk, maar eenzaam als ze is, blijft ze zich diep van binnen vasthouden aan Elise. Jaren kruipen voorbij tot ze wordt geconfronteerd met het feit dat ze sinds Elises dood stilstaat in de tijd. Zolang ze haar verdriet ontloopt en zich vast blijft klampen aan Elise, zal ze nooit voluit kunnen leven. Lukt het Marjolein om Elise definitief los te laten?


ba8fad9a-a309-438d-8a6a-3dfaf6f203c9.png

BEET

Is de liefde groot genoeg om elkaar los te kunnen laten als het leven ondraaglijk wordt?

Als de baby sterft in Marjoleins buik, sleept Elise haar door de inktzwarte rouw. Het verdiept hun intense liefde. De ziekte van Lyme waar Elise al jaren tegen vecht,verdwijnt naar de achtergrond. Met het aandienen van een nieuwe zwangerschap lijkt het geluk eindelijk aan hun kant te staan. Maar terwijl Marjoleins buik groeit, slaat bij Elise de Lyme opnieuw toe en blijkt de zwaarste strijd nog niet te zijn gestreden.


HE_drie varianten klein.png

HALF EEN

Hoe breek je los als besluiteloosheid je gevangenhoudt?

Bij het ontwaken heeft de 43-jarige Daniëlle, die zich al jaren opgesloten voelt in haar huwelijk, geen enkel vermoeden dat haar leven vandaag een drastische wending zal nemen. Net na het middaguur wordt ze in haar eigen auto overmeesterd en bedwelmd. Maar voor ze kan zien waar haar aanvalt, verliest ze haar bewustzijn. Kermend van de pijn, met haar handen gekneveld achter haar rug, komt ze bij in een afgesloten ruimte.
Was ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek? Is ze een toevallig slachtoffer? Of heeft iemand het op haar gemunt? In doodsangst vraagt Daniëlle zich af of ze haar man en kinderen ooit nog terug zal zien. En als we wél weet te ontkomen, waar keert ze dan eigenlijk naar terug?


OL paperback en ebook crop.png

ODINS LOT

Als je het noodlot weet te ontwijken, bestaat de kans dat het loerende gevaar je op een onbewaakt ogenblik alsnog zal grijpen.

Nadat de 42-jarige Odin ’s avonds laat een verkeersongeluk heeft veroorzaakt, vindt hij de bestuurder van de andere auto dood achter het stuur. Uit angst voor de gevolgen ontvlucht hij de plaats van het ongeval en besluit zijn betrokkenheid geheim te houden. Gebukt onder schuldgevoel raakt Odin geobsedeerd door het leven van de man. Hij zoekt contact met de weduwe Jolande en probeert zich te verzetten tegen zijn groeiende verliefdheid op haar. De zielsverwantschap tussen hen is sterk en de liefde blijkt onvermijdelijk. Maar terwijl Jolandes huisvriend Bodas er alles aan doet om het prille geluk tussen Jolande en Odin te verwoesten, dreigt het speurwerk van de politie Odins geheim bloot te leggen. Lukt het Odin om zijn schuld verborgen te houden en te ontkomen aan de weerzinwekkende waarheid?


ZMN paperback en ebook crop.png

ZOEK MIJ NIET

Wie kun je nog vertrouwen als je ontdekt dat je leeft in een leugen?

Niets kan de 39-jarige Mya zich herinneren als ze ontwaakt uit een coma. Haar naam moet haar worden verteld en haar echtgenoot lijkt een vreemde. Als hij haar na de revalidatieperiode meeneemt naar huis, voelt het alsof ze er voor het eerst een voet over de drempel zet. Ze probeert te vertrouwen op wat hij haar vertelt, maar als niets in het huis duidt op haar aanwezigheid voor het ongeluk, slaan bij Mya de twijfels toe. Wie is de man die zegt haar echtgenoot te zijn? Wie is ze zelf? En wat veroorzaakte haar geheugenverlies? In de zoektocht naar haar verloren verleden brokkelt de aangenomen waarheid langzaam uiteen en groeit haar vermoeden te leven in een leugen.


DSVE paperback en ebook crop.png

DE SCHADUW VAN ELVIRA

Een gruwelijke herinnering laat zich niet verdringen. Vroeg of laat zal zij zich tonen. Onherkenbaar vermomd en levensgevaarlijk.

Maura Hofsteijn leeft haar leven in de spotlights. Als succesvol actrice lijkt haar leven compleet, tot Maura voor het eerst na jaren oog in oog komt te staan met haar verloren tweelingzus Elvira. De euforie van het hernieuwde contact verdwijnt als oude wonden worden opengehaald en Maura’s succesvolle leven langzaam begint af te brokkelen.


ShortThrill schrijven

ShortThrill schrijven

Hét handboek voor het schrijven van een spannend kort verhaal!

Met het handboek ‘ShortThrill schrijven’ ontwikkel je schrijfkwaliteiten in sneltreinvaart door het schrijven van een kort verhaal! Door het volgen van de 21 stappen in dit boek krijgt je verhaalidee de kans om uit te groeien tot een goed uitgewerkt kort verhaal dat klaar is om gedeeld te worden met de wereld.

In dit boek ‘ShortThrill schrijven’ ontdek je uit welke elementen een kort verhaal precies bestaat, bouw je je eigen verhaal stap voor stap op en leer je welke keuzes je maakt op welk moment.

Daag jezelf uit en schrijf een kort verhaal!


8e637469-d872-4a1a-9e78-7a646800d3f2.png

"Wat een prachtige verhalen. Ik heb ze allemaal gelezen. Telkens in één ruk. En zulke verrassende plots."
Lizy

oranje vinkje kopiëren


Bestel nu DE FATALE UITWEG
en ontvang korting!
(Deze actie is geldig t/m aanstaande zondag)

.


DFU paperback en ebook crop.png

.


qSDI3eQa.png

Mocht je vragen hebben, laat gerust een bericht achter. Sietske beantwoordt je vraag graag.

logo sietske scholten zwarte letters.png