was successfully added to your cart.

De stilgeboorte van Lila

Het was deze zomer vijf jaar geleden dat mijn partner stierf aan de gevolgen van de ziekte van Lyme. En hoewel ik haar vreselijk mis, is het vooral de dankbaarheid die overheerst als ik terugdenk aan onze tijd samen. Wat een liefde heb ik van haar mogen ontvangen en haar mogen geven! Als ik mijn ogen sluit, zie ik haar weer voor me, stralend van geluk en slap van de lach. Wat konden we lachen samen, én praten. We raakten niet uitgepraat. Hoe ziek ze ook was, ze kon mij dragen als ik het nodig had, vooral rond de stilgeboorte van onze kleine Lila*. Met haar liefde en steun heeft ze mij erdoorheen gesleept. Ze was mijn rots in de branding.

De komende zes dagen neem ik jullie mee terug in de tijd naar die periode en lees je hoe ze mij tot steun was tijdens deze heftige en intense periode die we samen hebben meegemaakt. Als ik het herlees is het net alsof ze weer voor me staat. Voor even is ze weer heel dichtbij.

Deel 1 van 6:
Midden in de nacht schrik ik wakker. Met open ogen staar ik naar het plafond. Ik voel een onrust die ik niet kan verklaren. Ik leg mijn handen op mijn buik om de gedachten af te leiden van mijn emotie door het gewoel van mijn dochter. Maar in tegenstelling tot de meeste nachten is het stil in mijn baarmoeder. Langzaam wieg ik mijn dochter in het vruchtwater door haar zachtjes heen en weer te bewegen. Er volgt geen tegenbeweging en mijn onrust neemt toe… Lees verder

Leave a Reply

Cart